Maggie’s, Airdrie, Lanarkshire

Respite and delight

Reiach and Hall Architects for Maggie’s Cancer Caring Centres

Contract value: £1.8m 

This building offers a respite from the clinical atmosphere and built form of the nearby hospital.

Visitors enter a quiet arrival court, defined by low brick walls and two lime trees. A sense of dignity and calm prevails. External courts catch sunlight within sheltered ‘sitooteries’. This modest building gathers a sequence of domestic-scaled, contemplative spaces.

See other winners in the RIAS Awards 2015


 

  • Maggie's Lanarkshire
    Maggie's Lanarkshire · Credit: David Grandorge
  • Maggie's Lanarkshire
    Maggie's Lanarkshire · Credit: David Grandorge
  • Maggie's Lanarkshire
    Maggie's Lanarkshire · Credit: David Grandorge
  • Maggie's Lanarkshire
    Maggie's Lanarkshire · Credit: David Grandorge
  • Maggie's Lanarkshire
    Maggie's Lanarkshire · Credit: David Grandorge