25 Savile Row, West End

A great sense of openness and light

25 Savile Row
25 Savile Row Credit: Jack Hobhouse

Piercy & Company for Derwent London
Contract value: Confidential
GIA: 5,700m²

This refurbishment of a 1930s office is exquisitely executed, from the first conceptual move to the finest point of detail. The primary spatial move was to cut a three-storey atrium in the middle of the plan, and to suspend within it the lightest of sculptural steel staircases.

  • 25 Savile Row
    25 Savile Row Credit: Jack Hobhouse
  • 25 Savile Row
    25 Savile Row Credit: Jack Hobhouse
  • 25 Savile Row
    25 Savile Row Credit: Nick Hufton
  • 25 Savile Row
    25 Savile Row Credit: Jack Hobhouse
1234

This has connected volumes of space across floors, with views through and across the whole building, creating a great sense of openness and light. Externally the white render and grid of black steel windows were reconditioned. Into this a beautifully detailed bronze framed entrance was set. An approach of bringing together cutting edge digital and traditional craftsmanship techniques has created a very beautiful building for the long term, which enriches the cityscape in which it sits in an understated way.

See other winners in the RIBA regional awards - London: Commercial