Pavilion Extension, Cambridge

Striking harmony between designer, architect and builder

Pavilion Extension
Pavilion Extension

East RIBA Regional Award 2019

Ashworth Parkes Architects for RM Construction
Cost: Undisclosed 
GIA: 77m² 

This kitchen conservatory extension is a perfectly-formed gem. Consisting of two cruciform columns, faced in polished stainless steel, the structure supports a waffle of flitched timber beams, making the roof appear to float. Storey-height frameless glazing encloses the space, interrupted only by one large sliding door. The eaves have a visual lightness, as the roof thickness is stepped up at the edge, taking advantage of the thinner roof build-up where insulation is no longer needed on the overhang. Internally, perfect detailing and a beautifully conceived kitchen fit-out continue the display of virtuoso construction. This project demonstrates a striking harmony between designer, architect and builder, and an infectious pride in what had been achieved.

  • Pavilion Extension
    Pavilion Extension Credit: Matthew Smith
  • Pavilion Extension
    Pavilion Extension Credit: Matthew Smith
  • Pavilion Extension
    Pavilion Extension Credit: Matthew Smith
  • Pavilion Extension
    Pavilion Extension Credit: Matthew Smith
1234

Latest articles