The Lookout, Holkham

Skilled detailing retained the simplicity of the original concept

The Lookout, Holkham.
The Lookout, Holkham. Credit: FCB Studios

East RIBA Regional Award 2019

Feilden Clegg Bradley Studios with Lucas+Western Architects for Holkham Estate
Contract value: £1.3m 
GIA: 154m² 
Cost per m²: £8,604

Feilden Clegg Bradley’s concept and developed design for this simple visitor centre was very strong. Some of the wetland was excavated to give a greater variety of habitat, and the spoil mounded up so that the new visitor centre could be elevated above the flood level, in a position high enough to give good views across the bird reserve. Norfolk practice Lucas+Western Architects took forward the technical design and delivery, and its skilled detailing ensured that the building retained the simplicity of the original concept.

  • The Lookout, Holkham.
    The Lookout, Holkham. Credit: Holkham Estate
  • The Lookout, Holkham.
    The Lookout, Holkham. Credit: Holkham Estate
  • The Lookout, Holkham.
    The Lookout, Holkham. Credit: Holkham Estate
  • The Lookout, Holkham.
    The Lookout, Holkham. Credit: Holkham Estate
1234

Latest articles