Courtyard House, Bury St Edmunds

Worked wonders on a limited budget

Courtyard House.
Courtyard House. Credit: Timothy Soar

East RIBA Regional Award 2019

Williams Griffiths Architects for James Drew & Michaela Breilmann
Contract value: Undisclosed
GIA: 320m²

The architect has cleverly remodelled a very average 1970s bungalow with a double-garage extension, to create a coherent ‘u’-shaped building around a courtyard. It has done this by designing a glazed link between bungalow and garage. It has also replaced the utilitarian trussed rafter roof  with a more open construction, creating additional accommodation that links to a double-height living room. The clutter of daily life has been tucked away, and the architect has worked wonders with a limited budget.


Small Project of the Year

  • Courtyard House.
    Courtyard House. Credit: Timothy Soar
  • Courtyard House.
    Courtyard House. Credit: Timothy Soar
  • Courtyard House.
    Courtyard House. Credit: Timothy Soar
  • Courtyard House.
    Courtyard House. Credit: Timothy Soar
1234

Latest articles