img(height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=2939831959404383&ev=PageView&noscript=1")

Abcam, Cambridge

A striking staircase provides opportunities for interaction

Abcam, Cambridge.
Abcam, Cambridge. Credit: Gareth Gardner

NBBJ for Abcam
Contract value: undisclosed 
GIA: 12,000m2

Abcam supplies research tools to life science and clinical communities on Cambridge Biomedical Campus and this headquarters brings together its staff of 450. With a fully flexible laboratory configuration and introvert and extrovert work spaces, the new building is designed to facilitate collaboration between teams and agile working. One volume houses laboratories with higher ceilings for intensive servicing needs, the other offices. Between them a full height atrium space has a striking staircase providing opportunities for interaction. Concrete columns support an exposed concrete flat slab. Brick and glass dominate externally.

  • Abcam, Cambridge.
    Abcam, Cambridge. Credit: Gareth Gardner
  • Abcam, Cambridge.
    Abcam, Cambridge. Credit: Gareth Gardner
  • Abcam, Cambridge.
    Abcam, Cambridge. Credit: Gareth Gardner
  • Abcam, Cambridge.
    Abcam, Cambridge. Credit: Gareth Gardner
1234

Latest articles

Webinar: Addressing Onsite Safety using Fall Protection Systems

  1. Products

Webinar: Addressing Onsite Safety using Fall Protection Systems

PiP Design for Sustainability Webinar 2024

  1. Products

PiP Design for Sustainability Webinar 2024