img(height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=2939831959404383&ev=PageView&noscript=1")

Malmesbury House, Malmesbury

An enfilade of rooms reconnects the family space to the main 1670s house

Malmesbury House.
Malmesbury House. Credit: David Grandorge

Prewett Bizley Architects for private client
Contract value: undisclosed GIA: 260m2

Successive ad hoc alterations to this 1670s house had given rise to a number of quirks and eccentricities that ranged from charming to plain awkward. The back of the building has been replanned to make a light-filled kitchen and dining area. The roof form pitches up to the garden, inviting it inside. An enfilade of rooms from the street to the garden reconnects the family space to the main house. The original fabric has been repaired, re-establishing both architectural and moisture balance, while extra layers of glazing and insulation make it more energy efficient. 

  • Malmesbury House.
    Malmesbury House. Credit: David Grandorge
  • Malmesbury House.
    Malmesbury House. Credit: David Grandorge
  • Malmesbury House.
    Malmesbury House. Credit: David Grandorge
  • Malmesbury House.
    Malmesbury House. Credit: David Grandorge
1234

Latest articles