img(height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=2939831959404383&ev=PageView&noscript=1")

Redhill Barn, near Totnes

Principal rooms are in floating sycamore-clad ‘boxes’ set across two levels below the new roof

Redhill Barn.
Redhill Barn. Credit: TYPE Studio

TYPE Studio for private client
Contract value: undisclosed
GIA: 199m
2

A simple new home within a roofless, ruined stone barn. The hipped roof was reinstated in milled aluminium to ‘ghost’ the original roof in a light, reflective material; the corrugated profile and gutterless eaves reference agricultural detailing and materials. To preserve the striking elevations, there are no new openings but fenestration is set back and framing minimised to admit maximum light. Principal rooms are defined between floating sycamore-clad ‘boxes’ set across two levels below the new roof. The architects moved from London to Devon to manage and co-ordinate the construction work, living on site. They organised the project around a series of subcontractor packages, using their own labour to fill the gaps and undertake crafted elements. 

  • Redhill Barn.
    Redhill Barn. Credit: TYPE Studio
  • Redhill Barn.
    Redhill Barn. Credit: TYPE Studio
  • Redhill Barn.
    Redhill Barn. Credit: TYPE Studio
  • Redhill Barn.
    Redhill Barn. Credit: TYPE Studio
1234

Latest articles