img(height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=2939831959404383&ev=PageView&noscript=1")

The Clore Music Studios, Oxford

Practice and performance areas are arranged as a three-storey acoustic box

The Clore Music Studios.
The Clore Music Studios. Credit: Alan Crowe

John McAslan + Partners for New College, Oxford University   
Contract value: £3m
GIA: 508m2
Cost per m2: £5,906    

Sitting on a constrained 7.5m-wide site in the Oxford Central Conservation Area, the stone-clad Clore Music Studios is undeniably contemporary but also sympathetic to its historic context. Large areas of glazing at ground allow views from the street through to the 17th century ramparts at the rear, built to defend the city during the Civil War. The building’s practice and performance areas are arranged as a three-storey acoustic box, linked to the existing Saville House with a glazed entrance and circulation space. The scheme uses a high-quality palette of materials, including Portland Stone cladding, bronze anodized aluminium window framing and ceiling rafts, oak acoustic wall linings and oak board flooring.

  • The Clore Music Studios.
    The Clore Music Studios. Credit: Alan Crowe
  • The Clore Music Studios.
    The Clore Music Studios. Credit: Alan Crowe
  • The Clore Music Studios.
    The Clore Music Studios. Credit: Alan Crowe
  • The Clore Music Studios.
    The Clore Music Studios. Credit: Alan Crowe
1234

Latest articles