img(height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=2939831959404383&ev=PageView&noscript=1")

St John Street, Clerkenwell

Well-judged material and spatial choices helped make a home in a renovated and converted warehouse a winner in the RIBA Regional Awards, London

St John Street, Clerkenwell
St John Street, Clerkenwell Credit: Mariell Lind Hansen

St John Street, Clerkenwell
Emil Eve Architects for private client
Contract value: Confidential 
GIA: 172m2

This light-touch, low-carbon renovation of a historic warehouse uses high-quality sustainable materials to create a three-bedroom apartment with a warm and tranquil atmosphere. Throughout the apartment there is a very enjoyable play between the old and the new. Exposed brickwork and concrete columns harmonise beautifully with oak herringbone floors, clay plaster walls and white oiled timber. A wide hallway with sliding doors at both ends brings light deep into the plan and reveals the impressive scale of the original building. A central service pod contains storage, a toilet and a birch ply kitchen. The new interventions are conceived as independent elements, with joinery and ceramic surfaces detailed to give each a distinctive identity. With well-judged material and spatial choices, this is a very accomplished piece of work.

  • St John Street, Clerkenwell
    St John Street, Clerkenwell Credit: Mariell Lind Hansen
  • St John Street, Clerkenwell
    St John Street, Clerkenwell Credit: Mariell Lind Hansen
  • St John Street, Clerkenwell
    St John Street, Clerkenwell Credit: Mariell Lind Hansen
  • St John Street, Clerkenwell
    St John Street, Clerkenwell Credit: Mariell Lind Hansen
1234

Latest articles

PiP Office and Workspace Design Webinar | RIBAJ

  1. Products

PiP Offices and Working place design webinar