img(height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=2939831959404383&ev=PageView&noscript=1")

The Post Building, Holborn

AHMM has remodelled a former Royal Mail sorting office to create office, retail and residential space

The Post Building.
The Post Building. Credit: Timothy Soar

Allford Hall Monaghan Morris for Brockton Everlast & Oxford Properties
Contract value: Confidential
GIA: 44,000m2

This mixed-use scheme comprising office, retail and residential space remodels a colossal Royal Mail sorting office that had lain vacant for over 20 years.

Constrained by ‘mail rail’ tunnels beneath, the ingenious design retains as much of its structure as possible, with mezzanines stitched between existing double-height floors, and new terraced upper storeys. The building’s industrial history is celebrated in facades of glass and stainless steel panels set in patinated steel frames, and in structures inserted within that evoke machinery. Hanging decks curve through office spaces like conveyor belts.

The aesthetic is carried through to cores, toilets and signage. With significant public realm improvements that include new urban routes and an accessible roof terrace, the reinvigorated landmark enriches the cityscape and creates a strong sense of place.

  • The Post Building.
    The Post Building. Credit: Timothy Soar
  • The Post Building.
    The Post Building. Credit: Timothy Soar
  • The Post Building.
    The Post Building. Credit: Timothy Soar
  • The Post Building.
    The Post Building. Credit: Timothy Soar
1234

Latest articles

PiP Office and Workspace Design Webinar | RIBAJ

  1. Products

PiP Offices and Working place design webinar