img(height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=2939831959404383&ev=PageView&noscript=1")

Quarry Studios, Aberdeenshire

Moxon Architects’ scheme is both a private studio and a community amenity, conceptually tied into the landscape of its forest site

Quarry Studios.
Quarry Studios. Credit: Tim Soar

Moxon Architects for Moxon Architects
Contract value: £1 million
GIA: 400m2
Cost per m2: £2,500

Moxon Architects’ own office is a low-lying building, surrounded by thick forest, tucked into the bowl of a former quarry in the Cairngorm National Park. The building combines a studio and café; a private and a public face, with the latter providing valuable amenity to the small community. It is welcoming and accessible, with a layout that is conceptually tied to the landscape. The lightweight building nestles into its site, in harmony, and was designed to support local labour through the promotion of traditional trades and contemporary construction techniques.

  • Quarry Studios.
    Quarry Studios. Credit: Tim Soar
  • Quarry Studios.
    Quarry Studios. Credit: Tim Soar
  • Quarry Studios.
    Quarry Studios. Credit: Tim Soar
123

Latest articles

Webinar: Addressing Onsite Safety using Fall Protection Systems

  1. Products

Webinar: Addressing Onsite Safety using Fall Protection Systems

PiP Design for Sustainability Webinar 2024

  1. Products

PiP Design for Sustainability Webinar 2024