img(height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=2939831959404383&ev=PageView&noscript=1")

The Den, Tighnabruaich

Technique Architecture and Design collaborated with Stallan-Brand to create a holiday home and studio that is a playful den and lookout post with spectacular views

The Den.
The Den. Credit: Dapple photography

Technique Architecture and Design in collaboration with Stallan-Brand for Paul Stallan
Contract value: Confidential
GIA: 86m2

Two dilapidated flats were combined to create this holiday home and studio space – conceived as a playful den and lookout post with spectacular views across the Kyles of Bute. Stone walls and battered floorboards were retained within the split-level living space, encased within a new plywood volume containing the kitchen, bedrooms and storage, and clad with an insulated metal ‘exoskeleton’. The result is an unashamedly contemporary addition to the town with equally unusual interiors.

  • The Den.
    The Den. Credit: Dapple photography
  • The Den.
    The Den. Credit: Dapple photography
  • The Den.
    The Den. Credit: Dapple photography
123

Latest articles

RIBA Economic Panel 2023: forecast and business outlook

  1. Intelligence

The RIBA Economics Panel will explore current and future trends in the construction and architecture sectors.