img(height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=2939831959404383&ev=PageView&noscript=1")

Winter House, Burton-on-Trent

Details of clients' art collection replaced the brief to create a beautifully crafted home

Winter House.
Winter House. Credit: Daniel Hopkinson

Scott Donald Architecture for private client
Contract value: Confidential
GIA: 544.00 m²
Net internal area: 497 m²

Wrapped in dark render, slate and black powder-coated metal, Winter House recedes from view behind protected trees that encircle a 0.4ha plot within a conservation area. A mostly solid facade to the street gives privacy, but the house opens up on the garden side. Long expanses of unobstructed glazing create fluid connections to the landscape, enabled by complicated transfer structures that are neatly concealed. In lieu of a conventional brief the architect was given details of the client’s impressive art collection, which informed the position of walls and the character of light-filled spaces. Relaxed interiors are warmed by natural materials. With architect-designed furniture and seamlessly integrated services that show meticulous attention to detail, this is a beautifully crafted home.

  • Winter House.
    Winter House. Credit: Daniel Hopkinson
  • Winter House.
    Winter House. Credit: Daniel Hopkinson
  • Winter House.
    Winter House. Credit: Daniel Hopkinson
  • Winter House.
    Winter House. Credit: Daniel Hopkinson
1234

Latest articles

PiP Office and Workspace Design Webinar | RIBAJ

  1. Products

PiP Offices and Working place design webinar