img(height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=2939831959404383&ev=PageView&noscript=1")

The Rye Apartments, Peckham

Two new buildings are linked by a concrete plinth, resolving changes in site level

The Rye Apartments.
The Rye Apartments. Credit: Tikari Works

Tikari Works for Metropolitan Projects
Contract value: undisclosed 
GIA: 880m2

Ten sustainable apartments terminate an urban block composed of Victorian houses and larger mixed-grain apartment buildings. A language was developed which appropriated the surrounding context. The two new buildings are linked by a concrete plinth, resolving changes in site level. The buildings are clad in red masonry shingles, while window openings are cut through building lines, and bend across eave levels, bringing daylight deep into the plan. Inside, the CLT frame is exposed on all load bearing and non-load bearing walls. Red quarry tiles draw together the inside and outside into a single unifying arrangement.

  • The Rye Apartments.
    The Rye Apartments. Credit: Tikari Works
  • The Rye Apartments.
    The Rye Apartments. Credit: Tikari Works
  • The Rye Apartments.
    The Rye Apartments. Credit: Tikari Works
  • The Rye Apartments.
    The Rye Apartments. Credit: Tikari Works
1234

Latest articles