img(height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=2939831959404383&ev=PageView&noscript=1")

House for Theo and Oskar, Surrey

Barrier-free remodelled family home for young boys with diminishing mobility

House for Theo and Oskar, Surrey
House for Theo and Oskar, Surrey Credit: Andy Matthews

RIBA South East Award winner 2021
RIBA South East Sustainability Award sponsored by Michelmersh, RIBA South East Client of the Year


Tigg + Coll Architects for private client
Contract value: undisclosed 
GIA: 240m2

A barrier-free remodelled home for a family and its two young boys, Theo and Oskar, who suffer from Duchenne Muscular Dystrophy and diminishing mobility. The key was to create spacious rooms for the boys with expansive views of the garden, so large-scale glazing was designed to open fully by sliding inside the walls. The timber diagrid cantilevered roof is a playful insertion; as it sails over the external walls it forms a protected play space and veranda.

  • House for Theo and Oskar, Surrey
    House for Theo and Oskar, Surrey Credit: Andy Matthews
  • House for Theo and Oskar, Surrey
    House for Theo and Oskar, Surrey Credit: Andy Matthews
  • House for Theo and Oskar, Surrey
    House for Theo and Oskar, Surrey Credit: Andy Matthews
  • House for Theo and Oskar, Surrey
    House for Theo and Oskar, Surrey Credit: Andy Matthews
1234

Latest articles

Business resilience for small and medium architecture practices A RIBA Journal Webinar in Association with Deltek

  1. Products

Business resilience for small and medium architecture practices A RIBA Journal Webinar in Association with Deltek

PiP Office and Workspace Design Webinar | RIBAJ

  1. Products

PiP Offices and Working place design webinar