img(height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=2939831959404383&ev=PageView&noscript=1")

Wendover Woods Visitor Centre, Aylesbury

Built to principles that sustainability is good for people, good for nature and good for the green economy

Wendover Woods Visitor Centre.
Wendover Woods Visitor Centre. Credit: Jim Stephenson

Re-Format for Forestry England
Contract value: undisclosed 
GIA: 394m2

This visitor facility, with lovely views over the Chiltern Hills, is a focus for the popular woodland trails and activities on offer here. The single-storey facility evolved from the concept of a lightweight canopy supported by a ‘forest of columns’, with spaces beneath occupied by internal and external seating areas and visitor information points. Separate solid elements slide under the canopy to house ‘servant’ spaces, such as kitchen and WCs. All this had to be achieved while minimising tree removal. The British larch clad café is a comfortable and welcoming environment that takes advantage of the natural light and lovely setting. Underfloor heating from air source heat pumps reflects the client’s commitment to the sustainability principles of being good for people, good for nature and good for the green economy.

  • Wendover Woods Visitor Centre.
    Wendover Woods Visitor Centre. Credit: Jim Stephenson
  • Wendover Woods Visitor Centre.
    Wendover Woods Visitor Centre. Credit: Jim Stephenson
  • Wendover Woods Visitor Centre.
    Wendover Woods Visitor Centre. Credit: Jim Stephenson
  • Wendover Woods Visitor Centre.
    Wendover Woods Visitor Centre. Credit: Jim Stephenson
1234

Latest articles

On demand webinar: Transport, infrastructure & warehouse architecture

  1. Events

On demand webinar: Transport, infrastructure & warehouse architecture