img(height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=2939831959404383&ev=PageView&noscript=1")

Leeds Playhouse, Leeds

Radical reconfiguration and extension transforms Leeds Playhouse

Leeds Playhouse, Leeds
Leeds Playhouse, Leeds Credit: Jim Stephenson

Page\Park Architects for Leeds City Council
Contract value: £13.4m 
GIA: 6,450m2
Cost per m2: £2,078

The Leeds Playhouse has been transformed by a radical reconfiguration and extension of the existing building to create a new face for the organisation and improve accessibility for all. The brief was to re-orientate the entrance, reconnecting the theatre with the city. The new frontage created to St Peter’s Street now addresses the city and provides a new entrance and café at street level, café mezzanine and extension to the restaurant level above, with a new hospitality room at the top level, and a new flexible performance space in what was the basement. With a facade of brightly coloured ceramics, the theatre now has a strong visual identity befitting the creativity within the building.

  • Leeds Playhouse, Leeds
    Leeds Playhouse, Leeds Credit: Jim Stephenson
  • Leeds Playhouse, Leeds
    Leeds Playhouse, Leeds Credit: Jim Stephenson
  • Leeds Playhouse, Leeds
    Leeds Playhouse, Leeds Credit: Jim Stephenson
  • Leeds Playhouse, Leeds
    Leeds Playhouse, Leeds Credit: Jim Stephenson
1234

Latest articles