Science Museum Research Centre, Kensington

The architects have produced an elegant new space for the museum, one that is simply ordered and well detailed

Credit: Timothy Soar

Coffey Architects for Science Museum Group

Contract value: £925,000

GIA: 545m²

Situated within the Science Museum’s Wellcome Wolfson Building, this scheme forms part of a wider masterplan for the museum. 

The project re-orders the lower two floors to form a new research and library space, with a central reading room as its focal point. A new route through the building establishes a connection to the museum from Queen’s Gate.

  • Credit: Timothy Soar
  • Credit: Timothy Soar
  • Credit: Timothy Soar
  • Credit: Timothy Soar
1234

Central to the project is a new perforated screen to the double-height glass facade. This is a laser cut ‘canopy’ that creates a dappled play of light across the interior and shields it from the sun.

The architects have produced an elegant new space for the museum, one that is simply ordered and well detailed. Although internal, the new screen animates the facade to the courtyard while improving the proportions of the existing building.


 

Latest articles

Boring down

  1. Products

Tired of banging your head against the stainless-steel trim of your highly conspicuous cooker hood?

Untapped market

  1. Products

As 3D printing reaches traditionally cast sanitaryware Grohe’s Allure Brilliant and Atrio ranges seem to be pushing the envelope.

500 miles -nearly

  1. Products

It takes calves of steel to traverse the 96-mile West Highland Way, Scotland’s first official long-distance path.