Sun Rain Room

Sculptural sensitivity and complexity

Sun Rain Room, London by Tonkin Liu.
Sun Rain Room, London by Tonkin Liu. Credit: Greg Storrar

Tonkin Liu for Tonkin Liu

Contract value: Confidential

GIA: 56 m²

The Sun Rain Room is a two-storey extension and restoration of a grade II listed Georgian townhouse. It provides both a studio for the practice and a home for the partners of Tonkin Liu and family. This delightful small project demonstrates a sculptural sensitivity and complexity which made it a pleasure to experience. 

 
  • Sun Rain Room, London by Tonkin Liu.
    Sun Rain Room, London by Tonkin Liu. Credit: Greg Storrar
  • Sun Rain Room, London by Tonkin Liu.
    Sun Rain Room, London by Tonkin Liu. Credit: Greg Storrar
  • Sun Rain Room, London by Tonkin Liu.
    Sun Rain Room, London by Tonkin Liu. Credit: Greg Storrar
  • Sun Rain Room, London by Tonkin Liu.
    Sun Rain Room, London by Tonkin Liu. Credit: Greg Storrar
1234

The rear extension works over two floors, with a small lightwell, bridged by a glazed stair, allowing light into the new basement. At street level, a sweeping roof with glazed walls to the garden and mirrored rear storage walls provides a social space for both the home and the studio. The jury admired the eccentricity of the proposal and the narrative supporting its concept. 


Latest articles