img(height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=2939831959404383&ev=PageView&noscript=1")

The Mill, Southside Steading, Peebles

Reusing the shell

WT Architecture for a private client

Contract value: Confidential 

Spaces are utilitarian and durable. The timber home slots into the existing structure, rising above the original wall head with a clerestory from which light spills down. The stepping of the building introduces half levels.

See other winners in the RIAS Awards 2015


 

  • Southside Steading.
    Southside Steading. Credit: Will Tunnell
  • Southside Steading.
    Southside Steading. Credit: Andrew Lee
12

Latest articles

PiP Housing & Residential Webinar 2023

  1. Products

PiP Housing & Residential Webinar 2023

RIBA Economic Panel 2023: forecast and business outlook

  1. Intelligence

The RIBA Economics Panel will explore current and future trends in the construction and architecture sectors.