The Shields Centre, Glasgow

Bold public presence

Anderson Bell + Christie Architects for hub West Scotland

Contract value: Confidential

Award for conservation and climate change, Historic Scotland

Combining two medical practices with other social service provision, this building signals its presence with a brick-classical colonnade onto the street, a bold public presence in an urban landscape.

The design reflects the warm sandstone of nearby tenements. Privacy for the clinical rooms behind the colonnade is provided by intricate Corten steel panels, by artist Alex Hamilton.

See other winners in the RIAS Awards 2015


 

  • The Shields Centre
    The Shields Centre · Credit: Keith Hunter
  • The Shields Centre
    The Shields Centre · Credit: Keith Hunter
  • The Shields Centre
    The Shields Centre · Credit: Keith Hunter
  • The Shields Centre
    The Shields Centre · Credit: Keith Hunter
  • The Shields Centre
    The Shields Centre · Credit: Keith Hunter