A Classic Combination

Words:
Nichola Hunter

Four floors, four kitchens, four separate looks

In association with

The brief? 

Work with the existing surroundings and don't change anything!  When Cameron Interiors were asked to install the kitchens in the suites of The Atholl, one of Edinburgh's luxury hotels, their brief was simple - to create stunning, entertaining spaces that would complement and not detract from the beautiful surroundings of the building itself. 

Each kitchen had to be stunning in its own right

"The architecture of the rooms were the most important part of the design and therefore we were very much restricted by the spaces," explains MD of Cameron Interiors, Kirsten Robeson.  "The kitchen designs had to tie in with the living space on each floor, so whilst each kitchen had to be stunning in its own right, it also couldn't appear to overpower the living area.  We used bulthaup b3 kitchen furniture in all four kitchens and on the first floor, our solution was to put the island on legs which made it less of a block in the room and emphasised the beautiful herringbone floor."

As the dining experience at The Atholl is provided by chefs trained by Chef Albert Roux OBE KFO, the cooking and serving facilities were also of paramount importance.  "In some instances we deliberately oversized the islands from a practical point of view for entertaining.  The wine and cheese fridges have also been kept separate for ease of use for the butlers and sinks have been recessed (almost hidden) to continue the line of symmetry along the walls.  Everything we fitted had to work perfectly and look amazing."

For more information visit www.cameroninteriors.co.uk

1234

Latest

Exceptional use of standard construction systems to minimise waste and maximise a very tight budget

Stolon Studio for private client

An uplifting and inclusive environment for independent living

K4 Architects for Connexus

Inspirational building supporting delivery of science and research

Sheppard Robson for University of Birmingham

A full architectural experience in just a few square metres

Michael Crowley Architect for private client

Layers of unsympathetic adaptation stripped back to reveal the original fabric

Sjolander da Cruz Architects for Liv Projek