New wood-effect metal baffles

Armstrong Ceiling Solutions feature at BPR's redevelopment of Blake House in Uxbridge, including wood-effect metal baffles new to the UK

In association with
Armstrong has installed wood-effect metal baffles at BPR's refurbishment of Blake House in Uxbridge.
Armstrong has installed wood-effect metal baffles at BPR's refurbishment of Blake House in Uxbridge.

Armstrong Ceiling has installed its wood-effect metal baffles for the first time in the UK at the £3.9 million office refurbishment of Blake House by BPR Architects in Cowley Business Park, Uxbridge.

The 300mm-high metal baffles bring a contemporary linear aesthetic to a new lobby extension and refurbished main stairs alongside a range of other Armstrong products. BPR specified the VP-500 vertical metal baffles with a US Walnut finish for the three-storey office building, formerly known as Teal House, for client Henry Boot Developments.

The new look involved increasing the size of the 1990s steel-framed building from 22,000ft2 to 30,000ft2 by adding extra office space to the rear, remodelling the internal core layout and building a new double-height entrance lobby at the front to enhance its dated appearance and attract large corporations as lease holders. On top of the metal baffles, Armstrong has installed 2,800m2 of its 600mm x 600mm metal MicroLook tiles in a Prelude 15mm grid in the open-plan office areas, the new Drywall Grid System (DGS) for plasterboard ceilings in staircase areas and Ultima+ Vector 600mm x 1200mm mineral tiles on a 24mm grid in the core areas.

Special attention was also given to the specification of fixtures and fittings and communal spaces, much of which feature black walnut to echo the Armstrong baffles, without over-prescribing the design.

As well as delivering an exciting architectural aesthetic, the Armstrong metal baffles enable easy integration of services and achieve the required acoustical level via the use of perforated sides and an acoustic inlay fleece. They are also highly scratch resistant, manufactured from up to 30% recycled steel and are quick and easy to install.

  • Armstrong has installed wood-effect metal baffles at BPR's refurbishment of Blake House in Uxbridge.
    Armstrong has installed wood-effect metal baffles at BPR's refurbishment of Blake House in Uxbridge.
  • Armstrong has installed wood-effect metal baffles at BPR's refurbishment of Blake House in Uxbridge.
    Armstrong has installed wood-effect metal baffles at BPR's refurbishment of Blake House in Uxbridge.
  • BPR's refurbishment of Blake House in Uxbridge.
    BPR's refurbishment of Blake House in Uxbridge.
123

For more information and technical support visit: www.armstrongceilings.co.uk or the manufacturer’s app available from the Apple store and the Google Play store

 

Contact: 

0800 371849

Sales-support@armstrong.com  


 

Latest

An RIBA survey reports an inevitable downturn in workload, plus home working, furloughing and a whole range of enabling technologies to learn

New ways of working try to keep heads above water during uncertainty

Wajiha Afsar took fourth place in our RIBAJ/Future Architects writing competition considering how, under a progressive government initiative in Wales, architects should look to the wellbeing of those who use their buildings

Wajiha Afsar’s essay on how to put Wales’ Wellbeing Act into action

T Alwyn Jones found a way round the risk from mining subsidence at Ystrad Mynach College of Further Education in south Wales

T Alwyn Jones’ Ystrad Mynach FE College, build in an area of mining subsidence

It’s only week 2 of the Covid-19 lockdown, and for many time is hanging heavy. We talk to five architects who are making the best of the extra time

Five architects reveal how they are making the best of being stuck at home

Karin Borghouts’ photograph reflects a scale beyond human measure at the Antwerp Royal Museum of Fine Arts

Restoration of the Royal Museum of Fine Arts, Antwerp