img(height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=2939831959404383&ev=PageView&noscript=1")

Box Rooflights for Outdoor Space

Vintry Court utilises a box rooflight for access to a roof top terrace

In association with

A popular solution to making the most of space and light is to transform flat roofspace into an external amenity area.

Glazing Vision were delighted to supply their standard three wall mounted box rooflight for this project, measuring over 4 metres wide and almost 2.5 metres in span. Supplied in two sections, the box rooflight creates an approximate 50% clear opening, with one pane of glass sliding over one fixed.

Glass areas are maximised with comparatively little visible supporting framework, resulting in a clean, contemporary external aesthetic.

In order to ensure further peace of mind and security, Glazing Vision installed dual proximity sensors to cover both horizontal and vertical edges. This means that if the beam is broken, the rooflight automatically stops. Glazing Vision also provided their standard current override safety system, which senses additional draw on the motors and will stop the rooflight closing if an obstruction is detected.

The implementation of a box rooflight helped to make the most of limited space, as well as to enhance the sense of community in Bermondsey’s London Bridge Quarter building.

To find out more about specifying glass rooflights for your project, please call our technical department on 01379 353 741, or request a CPD

12

Latest

Microsoft experiment placing data centre 117ft deep in the sea reduces server failures and proves highly energy efficient

Project Natick puts Microsoft data centre 117ft deep of Orkney Islands

The mixed-use conversion of a derelict site in Sevenoaks, by Paper Architecture with Bethan Watson, was overall winner of this year's RIBA Journal/Norbord Europe competition

Mixed-use conversion of derelict Victorian site in Sevenoaks

Reimagining existing structures by adding layers to their fabric was the theme of this year’s RIBA Journal/Norbord Europe competition

Reimagining existing structures by adding layers to their fabric was the theme of this year’s RIBA Journal/Norbord Europe competition

Light-touch refit of Brutalist civil-service building

A derelict Brutalist civil-service building in Stroud is given a light-touch refit by Harriet Stride

A Shetland coastal structure has been resurrected as a dwelling by Colin Sim of Malcolmson Architects

Shetland coastal structure resurrected as a dwelling