Box rooflights open up outdoor entertaining

Glazing Vision's box rooflights flood the stairwell with natural light and allow access onto the roof terrace at London townhouse scheme by Tasou Associates

In association with

Architects Tasou Associates has recently designed six elaborate, modern townhouses in a high end gated mews development. Glazing Vision’s three-wall box rooflights were specified to allow direct access from the stairwell to the breath-taking outdoor space, while filling the stairwell below with natural daylight.

Creating access to a roof terrace was an integral part of the property’s design, to both maximise outdoor space and create a unique quality to each individual townhouse. Floating staircases lead to decked terraces that provide a charming view of the conservation area, with a range of planting used throughout to offer colour and vibrancy to each property.

These three-wall glass box rooflights were specified in different sizes to further contribute to the unique feel of each house. Designed to be fixed within the walls of the building, with one section sliding over one fixed, an approximate 50% clear opening is created, meaning no need for additional balustrades. Safety-assured manual over-rides and cut off drive mechanisms have also been installed to provide additional reassurance for each property owner. Glazing Vision’s three-wall boxed rooflights offer functionality and ease of access while meeting Building Regulation approved document K requirements. They also offer a clean, contemporary design with minimal framework.

Glazing Vision’s skylights have helped Tasou Associates to make the most of space and light, creating a suitable area for home owners to both relax and entertain.

12

For more information and technical support visit: www.glazingvision.co.uk

 

Contact:

sales@glazingvision.co.uk 

01379 658 300


 

Latest

Exceptional use of standard construction systems to minimise waste and maximise a very tight budget

Stolon Studio for private client

An uplifting and inclusive environment for independent living

K4 Architects for Connexus

Inspirational building supporting delivery of science and research

Sheppard Robson for University of Birmingham

A full architectural experience in just a few square metres

Michael Crowley Architect for private client

Layers of unsympathetic adaptation stripped back to reveal the original fabric

Sjolander da Cruz Architects for Liv Projek