img(height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=2939831959404383&ev=PageView&noscript=1")

Brute faucet

State-of-the-art washrooms for the Stonehenge visitors centre

Credit: Jonathan Stone

At the Denton Corker Marshall-designed Stonehenge visitor centre, there’s nothing neolithic about the state-of-the-art washrooms – although monolithic definitely comes into it. Stockport washroom solutions company Lovair supplied and installed it, charged with building  two 3.2m long Corian sink troughs weighing nearly 100kg each, and designed to give the impression of floating.  To do it Lovair had to get all Iron Age, designing a bespoke metal structure support frame that allowed the sinks to cantilever fully off the back wall without interfering with the under floor heating below – a modern-day trick that counter points the monument’s trabeated, primal form. 

Latest

When Knight Architects was asked to replace a river crossing lost in Storm Desmond, winning local support was top of the design brief

Knight Architects consulted locals to bridge difficult decisions

How will the role of architects evolve given construction's battered reputation post-Grenfell? The RIBAJ Firestopping User Guide in association with Hilti considers the issues

Firestopping user guide

Studio Polpo isn’t your everyday practice. It’s there to spot ways it can improve its community, working with a network of architects, clients, and often opportunist ideas

Sheffield practice is there to spot ways to improve the local lot

There’s much more to see nowadays at Museum Boijmans van Beuningen – the Depot reveals both behind the scenes preservation and doubles the views outside

Museum Boijmans van Beuningen’s Depot basks in the limelight

The many grim legacies of the Grenfell fire include its effects on construction’s reputation, nowhere more so than PI cover which has all but vanished. Hope is scarce, but it does exist

PI cover has virtually disappeared post Grenfell