Childsplay with coloured clay

Words:
Jan-Carlos Kucharek

They start them early in Spain, where Foursquare Arquitectos was commissioned to design a €4.6m children’s education and innovation centre for a technology Park outside Valencia. The firm decided to use the architecture to inspire its young users to explore the world around them, creating a group of connected circular structures clad in bold ceramics. The firm went to porcelain specialist Natucer to specify the 13.5cm by 55cm glazed tiles, as well as bespoke 13.5cm tiles with a bowing radius of 85cm. The blue, red, green, pink and violet tiles were single-fired at nearly 2000ºC, and mounted on insulated aluminium panels, supported on a metal substructure.

Latest

Communal space, resident input to the design, and sacrosanct private space – Mole Architects’ Marmalade Lane scheme in Cambridge is a model of developer co-housing

Communal planning with sacrosanct personal space

Young photographer Fred Howarth captures Battersea Arts Centre in a moment of transition

‘The dust caught the light in an amazing way’

William Beckford ended up inhabiting his own imagination. He didn’t like it

Be careful what you wish for