Look to windward

It might be six months since Herzog and de Meuron’s new Philharmonie opened but that doesn’t make the squalls that scud up the Elbe river’s estuary any less dramatic seen from the Hamburg gallery, atop its brick warehouse plinth. You can see more of it too, as about a quarter of its glass curves seductively outwards to allow heads to tilt windward unencumbered. All courtesy of cladding company Josef Gartner and Guardian Glass.

Latest

What is enough? Matthew Dalziel, co-curator of the Oslo Architecture Triennale, talks about degrowth and libraries for sharing more than books

Oslo Triennale curator asks what is enough?

Trial installations shroud buildings with algae-filled curtains that absorb carbon dioxide and release oxygen

Algae-filled building shrouds that eat CO2

Communal space, resident input to the design, and sacrosanct private space – Mole Architects’ Marmalade Lane scheme in Cambridge is a model of developer co-housing

Communal planning with sacrosanct personal space

Young photographer Fred Howarth captures Battersea Arts Centre in a moment of transition

‘The dust caught the light in an amazing way’

From shower enclosures to ceiling panels

From shower enclosures to ceiling panels