Dropbox HQ features Oak Casa

IA and MOLA Architecture specify Kährs flooring for US file sharing service company office in Dublin

In association with

United States file sharing service company Dropbox has chosen a wood flooring design from Kährs' Grande Collection for its new Europe, Middle East and Africa headquarters based in Dublin. The rustic, one-strip wood floor named Oak Casa has been installed throughout the canteen and café. 

Located within Dublin’s thriving business district Park Place, the new sustainable offices rank as a new standard in European office development. Designed by New York practice IA in collaboration with MOLA Architecture, Dublin, the Dropbox interior has a simple design featuring pale wall tones, patterned retro-style feature walls and contemporary timber fittings and furnishings. Kährs Oak Casa, with its warm tone and lively graining, provides a stunning contrast and flows seamlessly throughout the space. 

Kährs Oak Casa is designed in Sweden from sustainable European oak. It has a one-strip plank format, complemented by a bevelled edge along all four sides. The board’s handscraped finish creates a tactile surface, while Kährs durable Nature Oil prefinish promotes easy care. Kährs multi-layered construction gives additional environmental and performance benefits including exceptional stability and suitability for installation over underfloor heating. The flooring was supplied by TileStyle and fitted by T&I Fitouts.

1234

For more information and technical support visit: www.kahrs.com and www.tilestyle.ie

 

Contact Kährs:

023 9245 3045

sales@kahrs.com

Contact Tile Style:

contracts@tilestyle.ie


 

Latest

Exceptional use of standard construction systems to minimise waste and maximise a very tight budget

Stolon Studio for private client

An uplifting and inclusive environment for independent living

K4 Architects for Connexus

Inspirational building supporting delivery of science and research

Sheppard Robson for University of Birmingham

A full architectural experience in just a few square metres

Michael Crowley Architect for private client

Layers of unsympathetic adaptation stripped back to reveal the original fabric

Sjolander da Cruz Architects for Liv Projek