img(height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=2939831959404383&ev=PageView&noscript=1")

Glazing plays its part in award winning children’s hospital

Velfac’s slim, low maintenance windows help meet Alder Hey’s ‘ambitious and aspirational’ brief

In association with

Velfac high performance aluminium/timber windows and doors are increasingly being installed in healthcare projects across the UK, including the new Alder Hey Children’s Hospital in Liverpool, designed by BDP.

The hospital was recently named Building of the Year in the RIBA North West Regional Awards. It also won the Sustainability Award for the region.

Velfac products not only achieve U-values as low as 0.8W/m2K, but their slim frame design maximises daylight. Their combination of durable external aluminium and warm inner pine delivers low maintenance and cost-effective performance, and they have Secured by Design (SBD) accreditation.

At Alder Hey the slim framed Velfac system met the ‘ambitious and aspirational’ brief not only by maximising daylight and enhancing views of surrounding gardens, but by delivering durability and energy efficiency. BDP’s main client Laing O’Rourke, working for the Alder Hey Children’s NHS Foundation Trust, delivered the hospital to tight timescales by installing Velfac windows into pre-cast load-bearing panels made at Laing O’Rourke’s own factory. Read the full case study here.

123

For more information and technical support visit www.velfac.co.uk

 

Contact

01223 897184 


 

Latest

Tuesday 1 February 9am - 11.30am

Join us for this RIBA Journal PiP Housing & Residential Developments Webinar on 1st February

The latest RIBA Future Trends survey found that almost a fifth of practices are struggling to recruit. Joe Synes, managing director of recruitment consultancy Hunter Dunning, discusses the employment market

Skills shortages, hot spots, Covid and flexible working – what’s the deal?

The passing of some big names in 2021 reminds us of our fleeting impact: working together is key to making a difference, says Simon Allford

Legacies of great designers remind us of the need for conviction

Far away from any windows, the bowels of the building are a disorientating, claustrophobic labyrinth, says Will Wiles

The bowels of the building are a disorientating, claustrophobic labyrinth, says Will Wiles

Feilden Clegg Bradley Studios has been busy in Bath, though you might not know it. Which is just what they wanted

Abbey floor and education and office spaces made fit for today