img(height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=2939831959404383&ev=PageView&noscript=1")

Flushed with prize

Washroom cubicles with an award winning feature

PIP’s recent beer and bratwurst-fuelled press trip to washroom cubicle manufacturer Kemmlit’s Stuttgart factory by necessity involved a number of trips to the loo – conveniently facilitating a good long look at its new range of high tech NIUU cubicles. Well built and sturdy, each slick metal door pull is set with a laser-like red LED light to tell you when it’s occupied – a bright idea that won it a coveted Red Dot Award.

Latest

Tsuruta Architects’ counter-intuitive extension whisks rain back towards the house to leave clear views of the sky above

Hidden gutters collect roof runoff

When spectators are finally able to attend live sports events again, they’ll encounter a rather different experience – and maybe, in some ways, a better one. Pamela Buxton introduces four sports venue specialists to outline the short and long term effects on design

What will going to the match be like – when we finally can?

Microsoft experiment placing data centre 117ft deep in the sea reduces server failures and proves highly energy efficient

Project Natick puts Microsoft data centre 117ft deep of Orkney Islands

The mixed-use conversion of a derelict site in Sevenoaks, by Paper Architecture with Bethan Watson, was overall winner of this year's RIBA Journal/Norbord Europe competition

Mixed-use conversion of derelict Victorian site in Sevenoaks

Reimagining existing structures by adding layers to their fabric was the theme of this year’s RIBA Journal/Norbord Europe competition

Reimagining existing structures by adding layers to their fabric was the theme of this year’s RIBA Journal/Norbord Europe competition