img(height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=2939831959404383&ev=PageView&noscript=1")

On The Level supplies unique wet room formers with dual outlets for luxury Knightsbridge apartments

In association with

This 5-apartment project for a property in Knightsbridge, London, was a unique project with distinct requirements for the wet room floors - all of which were different shapes and dimensions, some quite compact and some very large and all with dual outlets. 

A linear drainage channel in the doorway and a primary gully underneath the shower head were needed to protect against any water escaping onto extremely expensive flooring in the adjacent room. This aspect of the project was incredibly important, resulting in the design of formers which were not only bespoke in size and shape but also in terms of fall, drainage and tanking requirements.

Some formers were very large (in one case 2.6m x 1.1m) so On The Level (OTL) decided to increase the gradient from the norm, thus providing much better water flow to the gully. This also acted as an added precaution in the extremely unlikely event of water flowing away from the gully.

On The Level visited the site to take measurements which the CAD team used to put together drawings identifying where the gullies would be positioned. These plans had to correspond to the joist layout underneath the floor so that the drainage would not clash with any underfloor obstructions.

At the request of the client, the linear channels had to match the brassware in the wet rooms so the channels were given a matt black finish; OTL worked alongside Volente to provide this solution.

With 30 years experience, On The Level has built an enviable reputation for imaginative wet room design solutions and efficient manufacturing techniques. The patented formers are precision engineered in 24mm birch ply in a state-of-the-art factory in the UK and can be any size or shape, offering endless options for designers and architects working with wet rooms in awkward, confined or substantial spaces.

  • Installing the former
    Installing the former
  • Level access
    Level access
  • A seamless finish
    A seamless finish
123456

For more information and technical support visit: www.onthelevel.co.uk

 

Contact:

0843 781 2078

sales@onthelevel.co.uk


 

Latest

Four Streets scheme driven by community determination garners another accolade with MacEwen shortlist place for Granby Winter Garden by Assemble

Winter garden is latest addition to community initiative

Cullinan Studio MacEwen-shortlisted energy centre makes a north London street more attractive as it harvests heat from the Tube to power a district heating network

Plant reuses Tube’s heat to make local power

Portsmouth community centre repurposed by Pritchard Architecture from Treadgolds’ heritage buildings, tools and machinery secures MacEwen shortlist place

Community centre born out of Treadgolds’ rich remaining works

Conservation and innovative design underpins Hugo Hardy Architect’s MacEwen-shortlisted restoration and transformation of Rectory Lane Cemetery in Berkhamsted

Conservation and innovative design at restored cemetery

Glancy Nicholls regenerates a former Thornton's sweet factory as a civic amenity in Belper's Unesco heritage site to reach MacEwen Award shortlist

Former Thornton's factory regenerated as civic amenity