Natural Finnish

A competition-winning installation

Credit: Max Creasy

Nestled in Camley Street Natural Park in London, a small green oasis in Argent’s enormous King’s Cross Goods Yard scheme, is Viewpoint, the competition-winning installation by young Finnish practice AOR. Its floating timber deck provides temporary shelter for visitors to the park and a small caesura for contemplation. The design, based on the Finnish Laavus rural shelters, is clad in Cor-Ten steel for resilience, and lined with timber for comfort and warmth.

 

Latest

Mat Barnes, director at environmental practice CAN, chooses three of his specification favourites

Mat Barnes of CAN chooses three specification favourites

Dividing line, noise mitigator, deferential newcomer – Feilden Fowles’ new gallery at Yorkshire Sculpture Park has its work cut out

Latest addition to Yorkshire Sculpture Park has its work cut out

Veronique de Viguerie captures the cathedral mid-blaze as those watching on from the ground or television feared there would be little left by dawn

Blazing landmark photographed by Veronique de Viguerie above the rooftops

Since the government pulled back from its zero-carbon ambitions, the industry has taken the initiative on sustainable office design and management

Industry takes sustainability initiative

Fiona MacCarthy’s exemplary biography of Walter Gropius presents him as a tragic but unexpectedly sympathetic figure

Tragedies and inspiration of Walter Gropius