img(height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=2939831959404383&ev=PageView&noscript=1")

New type of rainwater buffer launched

Hydrorock is designed to deal with localised flooding and heavy rainfall

In association with

Hydrorock is a new type of rainwater buffer that collects and stores more rain and groundwater while requiring less excavation work. It has the largest lateral surface area on the market, providing better water absorption and more efficient drainage.

A rainwater buffer is an inexpensive solution that reduces the burden on the sewage system and prevents damp and water damage to homes and property. It is an ideal solution for water runoff for hard landscaped surfacing.

Hydrorock works in two ways. First, it collects and stores rainwater through a connection to the rainwater drainage system. Secondly, it absorbs excessive rain and groundwater, protecting the surrounding area and buildings against catastrophic flooding and water damage.

Filtering out any sand or acid, Hydrorock gradually releases all this water into the surrounding soil where it is used in the production of drinking water. By giving fresh rainwater back to the soil, it offers a far more efficient way of keeping our water fresh, drinkable and pollution free.

Hydrorock is made up of slender blocks, so you only need to dig a narrow trench to install them. This not only reduces excavation work, it also lowers the cost of removing the surplus soil. The blocks can be easily connected to form the right size rainwater buffer for a particular building or garden. The manufacturer says it is a flexible system that’s fast and easy to install. Advice is available from Hydrorock's technical consultant Wayne Langford, using the contact details below.

 

123

For more information and technical support visit www.hydrorock.co.uk

 

Contact

Wayne@hydrorock.co.uk

0161 212 1618

07966222290


 

Latest

Four Streets scheme driven by community determination garners another accolade with MacEwen shortlist place for Granby Winter Garden by Assemble

Winter garden is latest addition to community initiative

Cullinan Studio MacEwen-shortlisted energy centre makes a north London street more attractive as it harvests heat from the Tube to power a district heating network

Plant reuses Tube’s heat to make local power

Portsmouth community centre repurposed by Pritchard Architecture from Treadgolds’ heritage buildings, tools and machinery secures MacEwen shortlist place

Community centre born out of Treadgolds’ rich remaining works

Conservation and innovative design underpins Hugo Hardy Architect’s MacEwen-shortlisted restoration and transformation of Rectory Lane Cemetery in Berkhamsted

Conservation and innovative design at restored cemetery

Glancy Nicholls regenerates a former Thornton's sweet factory as a civic amenity in Belper's Unesco heritage site to reach MacEwen Award shortlist

Former Thornton's factory regenerated as civic amenity