img(height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=2939831959404383&ev=PageView&noscript=1")

Loo with a view

A derelict 200-year-old public toilet in Cornwall has been turned into a romantic cliff-top retreat with Celotex GA4000 insulation

In association with
Cosy interior of the tiny former public toilet with ocean view
Cosy interior of the tiny former public toilet with ocean view

The property in Charlestown, Cornwall was built in 1771 and originally used as a fishermens net store before being converted into a public convenience after the Second World War.

Property developer Charlotte Thomson and fiancé Joey Auger spent around seven months overhauling the old loo to create a beautiful, modern abode, gutting the interior and adding an additional storey with two bedrooms to make the most of the 8.8m by 5.1m floor plan.

One important step in this process was to insulate the property, making it into a snug home suitable for a winter retreat. The couple decided to use Celotex GA4000, a high performance multipurpose PIR insulation board, which was installed in the floor, walls and roof.

Once insulated, charm and character was added to the former loo, using reclaimed ancient oak beams to create window lintels, and items form the local beach throughout the interior to bring a sense of the surroundings inside.

Read the full case study here.

  • Pitched roof on additional storey insulated with Celotex GA4000
    Pitched roof on additional storey insulated with Celotex GA4000
  • Ocean view from the romantic clifftop home
    Ocean view from the romantic clifftop home
  • Walls in the snug stairwell featuring reclaimed wood and insulated with Celotex GA4000
    Walls in the snug stairwell featuring reclaimed wood and insulated with Celotex GA4000
  • Reclaimed oak beams used for window lintels
    Reclaimed oak beams used for window lintels
1234

For more information and technical support visit www.celotex.co.uk

 

Contact:

01473 822093

info@celotex.co.uk


 

Latest

Andrew Riddell, studying queerspace at the Bartlett, challenges the home as site ‘where heteronormativity is most firmly rooted’ in digital drawings to take 3rd winner, student

Student, 3rd Winner: Andrew Riddell

Dominic Murray-Vaughan intrigued with watercolour qualities in his ‘eerily empty’ images that blur painting, drawing and photography to achieve 3rd winner, practitioner

Practitioner, 3rd winner: Dominic Murray- Vaughan

Industry calls on government to mandate assessment and reporting of whole life carbon on building projects over 1000m2 through Building Regulations by 2027

Industry presses for whole life carbon limits in new buildings over 1000m2

Bathroom manufacturer says UK needs recognised standards for acoustic performance inside properties

Specify quiet bathroom products in lieu of regulation, says firm

This visitor building for a Scottish sawmill complex is testament to the architect's strong roots in craftsmanship, writes David Reat

This visitor building for a Scottish sawmill complex is testament to the architect's strong roots in craftsmanship