Sophisticated ventilated glass facades

The Airtec Glass system from Lithodecor combines the unique qualities of glass with the innovative technology of a ventilated rainscreen façade.

In association with
The University of Potsdam, Germany.
The University of Potsdam, Germany.

The extremely resistant composite panels, which can be up to 32mm thick, consist of toughened safety glass bonded to a lightweight concrete carrier. The glass cladding can be used for striking effect as the panes of toughened safety glass are available in numerous attractive colours and can even carry customised printing.

Having passed all the necessary durability and fire protection tests, the Airtec Glass composite panels, up to 4.7m2 in size, are hooked onto the frame with an invisible clip design. 

Airtec Glass was specified by Wilkinson Eyre Architects for the Earth Sciences Building at Oxford University creating a building facade that is not only striking in appearance but satisfies structural and architectural demands. 

The lightweight glass cladding has also created a sophisticated and vibrant finish for a luxury apartment block, in West London, with the different coloured panels providing interest and impact.
 
In addition, sections of Airtec Glass and Airtec Natural Stone can be combined in the same plane, creating a seamless transition of glass and stone for the exterior façade of a building. Two projects where this has produced a distinguished and striking finish is at Farringdon Station and at The University of Potsdam in Germany.

The option to combine different finishes and materials is not available with classic systems. Whether transparent, tinted or enamelled, screen printed or plain - anything is possible!

For more information visit www.lithodecor.co.uk

  • Digital printing and chromium plating for Memorial, Erfurt, Germany.
    Digital printing and chromium plating for Memorial, Erfurt, Germany.
  • Acton Gardens, London.
    Acton Gardens, London.
  • Earth Sciences Building, Oxford University.
    Earth Sciences Building, Oxford University.
123

Latest

George Clarke’s Design Challenge demands a modular home that can adjust to family’s changing needs

Design Challenge demands home that will adjust to occupants’ needs

Previous Eye Line winner Tszwai So, of Spheron Architects, explains the gestation of his picture Slonim, 1941

by Tszwai So of Spheron architects, winner of the 2018 RIBAJ Eye Line competition

Project team's close alliance make this an unrivalled winner

Hawkins\Brown for University of Oxford

Sensitive preservation and extension of Georgian mill

Hampshire County Council Architects (HCC Property Services) for Whitchurch Silk Mill Trust

Serene connection between towering pines and ever changing sea

Hampshire County Council Architects (HCC Property Services) for Hampshire