Sports and music building is school’s new ‘shopfront’

Blue and green Rodeca rainscreen cladding panels feature on a striking addition to Mandeville School

In association with

Six colours of translucent polycarbonate rainscreen cladding have enabled architects to create a ‘unique shopfront’ for a new-look school, featuring graphic silhouettes of sportspeople, musicians and dancers.

Architect Jacobs specified 200m2 of Rodeca’s double-height Kristall wall panels as outer and inner faces in varying hues of blue and green for the new £3.2 million sports and music building at Mandeville School in Aylesbury, Buckinghamshire.

The steel-framed two-storey building includes an entrance foyer, four changing rooms, dance/fitness and music studios and administration offices.

The 3,430mm-long Rodeca panels are said to be 200 times tougher than glass as well as potentially half as light (m2 of double-glazed 4mm glass + spacer bar + sealant at a total 22kg versus a 60mm polycarbonate panel system of 8kg/m2).

Architect Anthony Corke says: ‘The dance, fitness and staff areas all face the main entrance to the school. We wanted to provide these spaces with as much light as possible but still retain privacy. The Rodeca product allowed us to achieve both of these factors. The colour change in it also allowed us to create a unique shopfront to the school.’

123

For more information and technical support visit: www.rodeca.co.uk

 

Contact

01268 531466

sales@rodeca.co.uk


 

Latest

Last month the pair launched the Developer Collective, a platform for design-led property development linking investors and architects. They’re also joint creative directors of the RIBA’s Guerrilla Tactics conference

Learn to think like a developer

To answer the question we need to understand what that crisis is, and what it isn’t

Why production rates aren’t the only issue

Architect who prized functionality with creativity, who worked tirelessly on ecclesiastical buildings and who devoted much of his retirement to South Downs Health Trust

Architect who prized functionality and creativity

Use of an experimental render means rainwater has been migrating into the house since it was built. Until a long-term solution can be found, Carmody Groarke's protective structure allows the building to dry out

Carmody Groarke's 'jewel box' for Scottish gem

Action plan makes constructive commitment to tackle climate change

Action plan lays down concrete moves