img(height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=2939831959404383&ev=PageView&noscript=1")

Sustainable roofing for landmark building

Kemper System enables Barnsley Town Hall to keep heritage intact

In association with

With its Portland Stone façade and its classical architecture, Barnsley Town Hall is one of South Yorkshire’s most distinctive landmarks and best loved buildings. The project to refurbish the roof as part of a programme of improvements to the building involved installation of a new warm roof system to enhance the thermal performance as well as providing a new waterproofing surface.

 “We needed a roof refurbishment that would improve the town hall’s thermal performance and protect against water ingress” comments Tony Taylor from Barnsley Council. “The solution from Kemper System not only answered these requirements but, being sustainably sourced and solvent-free, also conformed to our environmental objectives and ensured that we could carry on using the building as normal without any unpleasant odours or disruption.”

12345

The Kemperol 2K-PUR liquid system can be installed to the exact contours of the roof details and seamlessly incorporated all adjoining areas and drainage channels into a single monolithic membrane. Applied wet-on-wet in a single process, the liquid resin saturates a reinforcement fleece and cures to form a tough, flexible substrate that cannot delaminate. After completing the entire roof, red aggregate surfacing was applied to designated areas to create non-slip maintenance walkways.

www.kempersystem.co.uk


 

Latest

Conservation and innovative design underpins Hugo Hardy Architect’s MacEwen-shortlisted restoration and transformation of Rectory Lane Cemetery in Berkhamsted

Conservation and innovative design at restored cemetery

Glancy Nicholls regenerates a former Thornton's sweet factory as a civic amenity in Belper's Unesco heritage site to reach MacEwen Award shortlist

Former Thornton's factory regenerated as civic amenity

John Gilbert Architects worked with Stewart & Shields to tackle fuel poverty and make the benefits of Passivhaus design affordable in its MacEwen shortlisted scheme

The benefits of Passivhaus design made affordable

Barefoot & Gilles creates a friendly ambience and domestic scale at The Nook for East Anglian Children’s Hospices, with a ‘jumble of barns aesthetic’

Friendly ambience and domestic scale make children's hospice welcoming

Child Graddon Lewis gives birdwatchers 360º panoramic views with a retrofitted and extended hide at Saltholme Pools to reach MacEwen shortlist

Central drum extends views at retrofitted bird hide