img(height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=2939831959404383&ev=PageView&noscript=1")

Commended: Matthew Glover & Taylor Grindley

M/O Living

Glover & Grindley describe their proposal as ‘a platform for a discussion based on bold ideas and alternative methods of living’, and M/O Living certainly created a lively debate among the judges. The main point of contention was a seeming lack of natural light in the bedrooms.

Overall, however, the proposal was extremely intriguing and met all of the judging criteria. 

The modular organisation creates a platform for a constantly changing urban structure, with SterlingOSB used structurally, thermally and aesthetically to create units that are stacked above an open ground-floor space.

Designed to promote social interaction, the vaulted ground floor is intended as an area for markets and other gatherings, although some of the judges wondered whether the rather dark space might instead provide an unintended haven for less wholesome activities.


Return to the main page

Latest

Five candidates answer three key questions – on the climate emergency, post pandemic rethink and diversity – to help you to decide who should be next RIBA president

Five candidates, three questions to help you choose the next president

Remote learning has reduced student satisfaction to 58%, according to a survey of studio teaching by Bath University. Without action, Coronavirus has more devastation to wreak

‘How am I supposed to learn like this?’

Your enthusiastic response to this invitation to design the post-Covid, environmentally aware, world of 2025 produced an exhilarating range of ideas and a 32 entry-strong longlist

Imaginative proposals show architecture's power for change

Nick Tyrer describes how his self-build micro projects are the key to maintaining creativity and perspective while running massive stadia schemes. He recommends trying it

Self-build micro projects enhance professional life says Nick Tyrer

The spectacular spiral roof on BIG’s new museum had to be light enough to perch on its curved structural glass walls, while packing in an inordinate volume of conduits, cabling, drainage and ductwork

Audemars Piguet watch museum, Switzerland