img(height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=2939831959404383&ev=PageView&noscript=1")

Bright lights: Velfac windows specified at landmark project

Already a first choice for award-winning architecture across the UK, Velfac aluminium/wood windows also offer a sustainable option for new-builds and refurbishments

In association with
Larch-clad Old Shed New House featuring Velfac windows: the former agricultural container in North Yorkshire now houses a collection of books and art. Tonkin Liu architects.
Larch-clad Old Shed New House featuring Velfac windows: the former agricultural container in North Yorkshire now houses a collection of books and art. Tonkin Liu architects. Credit: Greg Storrar

Installed in innovative new-build homes, refurbishments and extensions, Velfac aluminium/wood windows can deliver low energy, low maintenance, sustainable performance with a distinctive slim frame construction designed to maximise daylight in every room.  

Case study: Old Shed New House

Tonkin Liu architects has transformed a former agricultural building in North Yorkshire into a multi-award winning, energy-efficient, cost-effective home where Velfac windows combine with specialist glazed units to deliver what RIBA Journal calls a ‘masterclass in the curation of daylight’.

Old Shed New House won the RIBA Stephen Lawrence Prize 2018 and was also named one of Dezeen’s top 10 British architecture projects of 2018. To find out more about Velfac windows at Old Shed New House, read the full case study.

Velfac is becoming a mark of quality for residential developments of every size and its products are specified for their quality construction, excellent design and competitive pricing, backed by technical and design expertise. To find out more about Velfac, see these award-winning projects

  • Old Shed New House: 'The library is so beautiful that it really does elicit an envious gasp.'
    Old Shed New House: 'The library is so beautiful that it really does elicit an envious gasp.' Credit: Greg Storrar
  • A bridge across the hallway on the mezzanine level of the ­library.
    A bridge across the hallway on the mezzanine level of the ­library. Credit: Greg Storrar
  • The smaller, intimate space of a bedroom with Velfac window.
    The smaller, intimate space of a bedroom with Velfac window. Credit: Greg Storrar
  • Every view a painting: Velfac bathroom windows at Old Shed New House.
    Every view a painting: Velfac bathroom windows at Old Shed New House. Credit: Greg Storrar
1234

For more information and technical support, visit: velfac.co.uk

 

Contact:

01223 897100

sales-support@velfac.co.uk


 

Latest

Microsoft experiment placing data centre 117ft deep in the sea reduces server failures and proves highly energy efficient

Project Natick puts Microsoft data centre 117ft deep of Orkney Islands

The mixed-use conversion of a derelict site in Sevenoaks, by Paper Architecture with Bethan Watson, was overall winner of this year's RIBA Journal/Norbord Europe competition

Mixed-use conversion of derelict Victorian site in Sevenoaks

Reimagining existing structures by adding layers to their fabric was the theme of this year’s RIBA Journal/Norbord Europe competition

Reimagining existing structures by adding layers to their fabric was the theme of this year’s RIBA Journal/Norbord Europe competition

Light-touch refit of Brutalist civil-service building

A derelict Brutalist civil-service building in Stroud is given a light-touch refit by Harriet Stride

A Shetland coastal structure has been resurrected as a dwelling by Colin Sim of Malcolmson Architects

Shetland coastal structure resurrected as a dwelling