img(height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=2939831959404383&ev=PageView&noscript=1")

London Zoo: Bars everywhere

London Zoo’s reinvention (its ‘Zoo Lates’ summer night event is a racy staple for young adults on the prowl), included architect and designer SHH’s appointment to transform its restaurant – part of a 3-year, £4.6m upgrade of the original 1920s building. Now an area increased by nearly 1000m2 includes two expansive restaurants and much-increased mezzanine floor space to deal with almost 10,000 visitors a day. This involved replacing a 1960s wing with a new tiered extension including a 6m high space at the front, re-revealing arches to the main building. The new structure is all steel columns and plenty of glass, with plant areas hidden by Parklex-clad timber wings. The work has boosted covers from 240 to 700, tripling capacity for all those hungry little monsters.

Latest

Conservation and innovative design underpins Hugo Hardy Architect’s MacEwen-shortlisted restoration and transformation of Rectory Lane Cemetery in Berkhamsted

Conservation and innovative design at restored cemetery

Glancy Nicholls regenerates a former Thornton's sweet factory as a civic amenity in Belper's Unesco heritage site to reach MacEwen Award shortlist

Former Thornton's factory regenerated as civic amenity

John Gilbert Architects worked with Stewart & Shields to tackle fuel poverty and make the benefits of Passivhaus design affordable in its MacEwen shortlisted scheme

The benefits of Passivhaus design made affordable

Barefoot & Gilles creates a friendly ambience and domestic scale at The Nook for East Anglian Children’s Hospices, with a ‘jumble of barns aesthetic’

Friendly ambience and domestic scale make children's hospice welcoming

Child Graddon Lewis gives birdwatchers 360º panoramic views with a retrofitted and extended hide at Saltholme Pools to reach MacEwen shortlist

Central drum extends views at retrofitted bird hide