img(height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=2939831959404383&ev=PageView&noscript=1")

Metal Technology

Metal Technology's environmentally-friendly curtain walling, window and door systems have been installed on the recently opened Community Hub in Somerstown, Portsmouth

In association with

A key part of the regeneration of the Somerstown area, the BAM designed and built Hub is set to become an architectural landmark in the city.

The unusual tubular structure spans a main traffic route into Portsmouth city centre and will house Southsea Community Centre, a dance studio, cafe and sports hall as well as an NHS health clinic and a council housing office serving tenants in the south of the city.                                                               

The rugby ball shaped structure makes it a perfect showcase for Metal Technology’s ultra-flexible, aesthetically appropriate System 17 Capped Curtain Walling. This has been used to fully glaze both gable ends of the two storey glue-lam tubular structure.

Consistent with the curtain walling systems, Metal Technology System 5-20 Hi+ thermally enhanced tilt and turn windows, rooflights and 5-20D door system were installed, which, with the System 10 Commercial Door combined to contribute to the building’s BREEAM Excellent rating.  

123

For more information visit www.metaltechnology.com


 

Latest

Conservation and innovative design underpins Hugo Hardy Architect’s MacEwen-shortlisted restoration and transformation of Rectory Lane Cemetery in Berkhamsted

Conservation and innovative design at restored cemetery

Glancy Nicholls regenerates a former Thornton's sweet factory as a civic amenity in Belper's Unesco heritage site to reach MacEwen Award shortlist

Former Thornton's factory regenerated as civic amenity

John Gilbert Architects worked with Stewart & Shields to tackle fuel poverty and make the benefits of Passivhaus design affordable in its MacEwen shortlisted scheme

The benefits of Passivhaus design made affordable

Barefoot & Gilles creates a friendly ambience and domestic scale at The Nook for East Anglian Children’s Hospices, with a ‘jumble of barns aesthetic’

Friendly ambience and domestic scale make children's hospice welcoming

Child Graddon Lewis gives birdwatchers 360º panoramic views with a retrofitted and extended hide at Saltholme Pools to reach MacEwen shortlist

Central drum extends views at retrofitted bird hide