Credit: James Morris

It’s a case of third time lucky for Chepstow-based practice Hall + Bednarczyk. Two time recipient of a Plaque of Merit in the National Eisteddfod of Wales Gold Medal for Architecture, last month the firm finally received the Gold Medal itself for its Llandegfedd Visitor and Watersports Centre near Pontypool. The award comes hot on the heels of winning the RIBA Wales 2016 Building of the Year – which in turn followed in the wake of being Highly Commended in the RIBAJ’s MacEwen Award earlier this year (RIBAJ February 2016). The building has an assymetrically curved zinc clad roof that appears to float over the café and watersport centre’s cedar clad walls. Facing out over the Dŵr Cymru Reservoir, it has transformed public access to and enjoyment of the Welsh Water site.

 

Latest

What is enough? Matthew Dalziel, co-curator of the Oslo Architecture Triennale, talks about degrowth and libraries for sharing more than books

Oslo Triennale curator asks what is enough?

Trial installations shroud buildings with algae-filled curtains that absorb carbon dioxide and release oxygen

Algae-filled building shrouds that eat CO2

Communal space, resident input to the design, and sacrosanct private space – Mole Architects’ Marmalade Lane scheme in Cambridge is a model of developer co-housing

Communal planning with sacrosanct personal space

Young photographer Fred Howarth captures Battersea Arts Centre in a moment of transition

‘The dust caught the light in an amazing way’

From shower enclosures to ceiling panels

From shower enclosures to ceiling panels