img(height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=2939831959404383&ev=PageView&noscript=1")

Tate Britain, Millbank Project

RIBA Regional Awards 2014: London

Tate Britain, Millbank Project
Tate Britain, Millbank Project Credit: Hélène Binet

Tate Britain, Millbank Project
Caruso St John for Tate
Contract £23m. GIA 6,600m2

Everyone – including us, in December 2013 – goes on about the Art Deco-ish staircase and the early Scandi-modern influences in this Tate remodelling, but in practical terms it’s all about some very acute replanning of the old gallery’s always problematic semi-basement and first floor levels, plus some quietly opulent gallery refurbishments. 

Members appreciate the new first-floor café and bar, the hoi polloi have a hugely improved basement cafe, while there is also a fine events space in a previously partitioned-off large room overlooking the river. This project has found a fruitful language to mediate between the neoclassical and the modern.


 

Latest articles

PIP webinar - Housing & Residential Developments 2022

  1. Products

Join us for this RIBA Journal PiP Housing & Residential Developments Webinar on 1st February