img(height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=2939831959404383&ev=PageView&noscript=1")

Make a room shine with an oriel bay window

Simple and unique, these protruding glass boxes offer an innovative alternative to conventional glazing and channel more light into interiors

In association with
Maxlight oriel bay windows extend up and out from the facade, maximising daylight to the interior.
Maxlight oriel bay windows extend up and out from the facade, maximising daylight to the interior.

Maxlight oriel bay windows are designed to transform everyday spaces into places that are bright, beautiful and welcoming.

Built around a frameless glass box, the windows are anything but ordinary. Whatever the size, shape or structure of your architectural design, oriel bay windows are guaranteed to bring the outside in, making rooms feel more spacious and full of transformative light.

Each oriel bay window is made-to-measure and individually built by a team of talented draftsmen and women at Maxlight’s London workshop.

With no mechanical fixings involved, every 90-degree corner is frameless. The stepped, double-glazed joints are bonded together with black structural silicone, creating a striking look that will extend any space.

  • Oriel bay window teamed with two Maxlight sliding doors.
    Oriel bay window teamed with two Maxlight sliding doors. Credit: Photographer David Butler
  • Oriel bay windows have four panes, allowing views from the inside to extend upwards and to each side.
    Oriel bay windows have four panes, allowing views from the inside to extend upwards and to each side. Credit: Emilie Mauran Architects. Photographer David Butler
  • Low-slung oriel bay windows provide a perfect perch for garden viewing.
    Low-slung oriel bay windows provide a perfect perch for garden viewing. Credit: Platform 5 Architects
123

For more information and technical support, visit maxlight.co.uk


Contact:
0208 896 0700
sales@maxlight.co.uk


 

Latest

Designer, teacher and critic whose curious and challenging approach and belief in close client consultation led to NHA’s specialisation in buildings for education

Champion of passive design, light and spatial clarity

Sustainable scheme by Brighton University undergraduate Jesse Mugambi features repurposed shipping containers and renewable materials

Jessie Mugambi’s scheme usesrepurposed shipping containers and renewable materials

Rather than build anew, sustainable practice Lake|Flato has repurposed and retrofitted its 100-year-old building as a new, contemporary headquarters

Rather than build anew, sustainable practice Lake|Flato retrofits what's already there

Access control system with a small footprint is discreet and compact enough to harmonise with the white and gold chic of this Birmingham office refurb

Discreet, compact access control doesn't distract from the white and gold chic of Birmingham office refurb

Muyiwa Oki has published his Biennial Plan, looking at ways to give the next generation a reason to care about architecture

Giving the next generation a reason to care about architecture